Camping in de buurt van de eilanden van de Vendée

Bezoek de eilanden van de Vendée en ontdek hun natuurlijk erfgoed, vanaf de 4-sterren camping Domaine des Salins: NOIRMOUTIER & ILE D'YEU.

NOIRMOUTIER :

Opmerkelijke flora en fauna. Het hele eiland wordt doorkruist door fiets- en wandelpaden. Geniet van de vele zandstranden, de ideale omgeving om te zwemmen, wandelen, voetvissen, de kunstvissen en het beoefenen van verscheidene watersporten. Ontdek een gastronomische schat van de aarde en van de zee. Om uiteindelijk bij deze "natuurlijke" bestemming te komen kan men, tijdens de uren van eb, een unieke onderzeese route nemen: de Passage du Gois.

ILE D'YEU :

Het eiland ligt op 17 kilometer buiten de kust van de Vendée en heeft zo'n 23 vierkante kilometer landoppervlak met een grote diversiteit aan landschappen: lange stranden en kustduinen met naaldbomen; wilde kustlijn met kliffen die de baaien met fijn gouden zand omarmen; heidevelden met kort gras waar de armeria's uw been strelen; diepe paden die de valleien en kliffen doorkruisen; bocage met verschillende percelen met wilgen en sleedoorns, de lage huizen met pannendaken en gekleurde luiken.

U kunt tickets kopen aan het onthaal van Camping Les Salins tegen zeer scherpe prijzen met vertrek van Saint-Gilles-Croix-de-Vie.