Erfgoed van de Vendée

Na een bezoek aan de kwelders van Saint Jean de Monts zult u op een wandeling op het eiland Noirmoutier onze regio ontdekken door een andere bril. U zult ook genieten van een bezoek aan de Bourrine du Bois JUQUAUD of het Museum van DAVIAUD...

De Bourrine du Bois Juquaud

is een authentieke set aarden gebouwen bedekt met riet die getuigen van het leven in de Marais Breton Vendéen in het begin van de twintigste eeuw.
Men vindt er de bourrine en talrijke bijgebouwen. Het geheel is gelegen aan de rand van de Marais Breton Vendéen op een duin met beschermde vegetatie. De multimediaruimte (tentoonstellings- en projectiezalen, interactieve terminals) vult deze bijzondere plek aan om het erfgoed van Hilaire nog beter te waarderen. Animaties van april tot september.
Vertrek van wandelingen.

Het ecomuseum VAN DAVIAUD:

Met een domein van 60 hectare, tussen de zoetwater- en zoutwatermoerassen, is het ecomuseum een bewaarplaats van natuurlijke en menselijke geschiedenis van de Bretonse moerassen in de Vendée.
Dit enorme complex toont 2 typische boerderijen van de regio, maar ook een architectonisch openluchtmuseum, een bewaarplaats van flora en fauna, een observatorium voor trek- en standvogels, en, een schor die opnieuw actief in gebruik is, permanente en tijdelijke tentoonstellingen, activiteiten en speurtochten voor kinderen.

Tocht in een YOLE (type zeilboot):

Vertrek naar het hart van de moerassen en ontdek de kleurrijke flora en fauna rijk tijdens een tocht met een Yole op het grote kanaal van Perrier.
De Yole is een platbodem, een echt vaartuig voor het moeras.
Deze tocht wordt gecombineerd met een ritje met paard en kar dat u terug naar het dorp brengt en waar u lokale producten kunt proeven.

De kwelders van het eiland Noirmoutier

bedekten ooit 700 hectare of een kwart van de oppervlakte van het eiland. Een honderdtal zoutwerkers produceerden meer dan 600 ton zout per jaar. Vandaag bewerken zo'n 40 zoutwerkers 100 hectare kwelders. NIET TE MISSEN...

De kwelders van Saint-Hilaire-de-Riez:

Een pittoreske tocht naar het hart van de moerassen zal u meer inzicht geven over het werk van de zoutwerkers en zijn dagelijkse traditionele handelingen. De flora en fauna van dit natuurlijke grondgebied van land en water zijn ook aanwezig tijdens uw bezoek dat zal eindigen, indien u dat wenst, met een heerlijke proeverij van het zout.