Camping in de buurt van Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Saint-Gilles-Croix-de-Vie aan de Côte de la Lumière

Saint-Gilles-Croix-de-Vie is in de eerste plaats een bruisende havenstad, het hele jaar door.

Als bewijs is deze stad met 7.500 inwoners vandaag een van de belangrijkste plaatsen langs de kust van de Vendée. Ondanks zijn succes heeft het zijn waarden en aardig en gezellig karakter weten te behouden. Saint-Gilles-Croix-de-Vie is een warme en gastvrije stad waar het het hele jaar aangenaam leven is.

Het is erkend als een centrum voor zeilen en pleziervaarten en toont trots het gezicht van een gemeenschap met een onvergelijkbare charme.
Ten eerste zijn er de zandstranden, maar ook de oude wijken en niet te vergeten, de vijf wekelijkse markten. Men vindt er ook statige villa's, vissershavens en plezierhavens in het hart van de stad… In feite wordt alles in het werk gesteld opdat Saint Gilles Croix de Vie zijn authentieke en pittoreske karakter in de verf kan zetten.

Hoewel Saint Gilles Croix de Vie een mooie maritieme identiteit heeft, is ook een aantrekkelijk economisch centrum. De scheepswerven en de conservenfabrieken hebben in het begin van de XXe eeuw gezorgd voor de industriële dynamiek van de stad die vandaag wordt gekenmerkt door de welvaart van de belangrijkste bedrijven.

Vandaag komt men er om er te kuieren, te wandelen in de Marokkaanse wijk, naast Croix de Vie, plezier te beleven in de vele gezellige winkels van het voetgangersgebied. Men geniet er ook van de vele restaurants, gezellige bars, kunstgalerijen en de onmiskenbare aantrekkingskracht van de lokale avondmarkt, elke avond in juli en augustus in Saint Gilles!

Kom langs bij ons onthaal want als 'meisjes van de kust' kunnen we u de beste plaatsen tonen waar u kunt vinden wat u zoekt!