Camping in Saint Hilaire de Riez

Te ontdekken in de omgeving van Saint-Hilaire-de-Riez

Tijdens uw vakantie op onze 4-sterren Camping Les Salins ontdekt u ook Saint Hilaire de Riez. In Saint-Hilaire-de-Riez, een kustgemeente en populaire badplaats, ontdekt u de magie van de oceaan, de rust van het bos en de charme van de oude moerassen.

De stranden
Saint Hilaire de Riez telt niet minder dan 10 km aan stranden met fijn zand, elk afgescheiden door duinen.
Weetje: Saint Hilaire de Riez heeft de langste Atlantische kustlijn van de Vendée!

De Corniche Vendéenne
Deze werd gevormd door de eeuwen heen. Vroeger was er een eiland, genaamd Ile de Rié, die van het vasteland werd gescheiden door een stuk zee. Dit stuk werd geleidelijk opgevuld door mariene afzettingen. Dat is wat we vandaag "de Corniche Vendéenne" noemen.

Ga naar het noorden, in de richting van Saint Gilles Croix de Vie, en ontdek de beroemde grot genaamd « Trou du diable ». Volgens de legende zou de duivel een schop hebben gegeven op deze plaats van de klif, omdat hij teleurgesteld was dat hij zijn handel met Saint Martin was kwijtgespeeld (een andere legende van de Pont d'Yeu). Een tweede vertelt ons dat de duivel in deze grot werd vastgehouden door vijf monniken: de beroemde Cinq Pineaux...

Deze grot wordt ook wel de "Soepketel van de duivel" genoemd, omdat het water belletjes produceert zoals een waterketel, en er een boog van leisteen hangt die lijkt op het handvat van de ketel.
De Cinq Pineaux bevinden zich aan het einde van de kliffen van Sion.

De circuits
U houdt van wandeltochten? Fietstochten?
Volg onze aanwijzingen rond de stad van Saint Hilaire de Riez.
Maak een tocht op een van de vele fietspaden of volg de mountainbike- en wandelcircuits, u meenemen door 1500 ha percelen met zoet water, 300 ha kwelders en zo'n 600 ha bos.

Het domaniaal bos
Het bos is 600 ha groot beplant met pijnbomen en loofbomen langs de kustlijn.
Kom langs bij het onthaal van Camping Domaine des Salins en vertrek met alle tips om ons mooie bos op een speelse manier te ontdekken!
Weetje: de camping wordt begrensd door een klein stuk van het domaniaal bos dat u kunt verkennen via onze eigen ingang langs de camping. Volg de eekhoorns!